Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel z kruszonką z marcepanu"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 98
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 380
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3662
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 98
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 380
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3662
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 1,50 zł
Drożdże mieszamy z 10 g cukru. Do 500 g mąki dodajemy jajko, 50 g cukru, mleko i zagniatamy na gładkie ciasto. Posypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce.
300 g mąki, 150 g cukru, masło, marcepan siekamy, łączymy ze sobą i wyrabiamy, aby powstała kruszonka.
Ciasto rozwałkowujemy, a następnie kroimy na 2 prostokąty. Każdy smarujemy kremem i posypujemy migdałami.
Zwijamy prostokąty ciasta dłuższym bokiem, a następnie ruloniki zaplatamy ze sobą.
Strudel przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy marcepanową kruszonką i pieczemy 20 minut w 200oC.Źródło: Rewia