Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strudel z twarogiem i owocami"
Polecam.
Odsłon: 144
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 144
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 179
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj jajko, wodę i sól. Zagnieć ciasto i schłodź. Brzoskwinie odsącz z zalewy i zmiksuj na mus. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując. Masę połącz z twarogiem, z musem brzoskwiniowym i mąką ziemniaczaną. Dodaj jagody i wymieszaj.
Na papierze do pieczenia rozwałkuj ciasto na cienki prostokąt. Na środek wyłóż nadzienie i załóż brzegi ciasta jeden na drugi. Przełóż ciasto na blachę. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
Czas około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień