Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel ze śliwkami dla wybrednych"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1094
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1094
Składniki
Do miski wsyp mąkę, sól, wbij jajko, wlej mleko, dodaj ocet i masło. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, przykryj ściereczką, odstaw na 20 minut. Śliwki pokrój na połówki, usuń pestki, pokrój.
Ciasto rozwałkuj cienko, posmaruj stopionym masłem i posyp bułką tartą. Wyłóż śliwki, posyp cynamonem i zwiń w rulon. Posmaruj łyżką rozpuszczonego masła i piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień