Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie dość że szybki, nie dość że potrzeba zaledwie pięć składników to do tego pyszny serniczek
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Herbatniki drobno pokruszyć bądź zmielić w blenderze, Wrzucić do miski. Dodać stopione masło i wymieszać. Wysypać mieszankę do tortownicy 20cm lekko docisnąć. Wstawić do lodówki.
Wlać mleko skondensowane do kolejnej miski. Dodać serek i bardzo dobrze ubić mikserem. Dodać sok i skórkę z cytryny (masa dość szybko zgęstnieje) Wylewamy masę do tortownicy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Ja przed podaniem wyłożyłam na wierzch bitą śmietanę i posypałam skórką cytrynową