Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się szybko i jest pyszne.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28484
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28484
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Z podanych składników zaqgniesc ciasto. 1/3 odłożyc do zamrażarki. Na blache wyłozyc 2/3 ciasta na które nakładamy jabłka-uprażone, ok. 1 kg. +3 łyżki cukru+cynamon+rodzynki. Ubić 5 białek z 1 szklanką cukru i kisielem owocowym (2 łyżki mąki ziemniaczanej ) Wykładamy piane na jabłka. Na wierzch wykładaamy resztę ciasta lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Piec ok. 1 godziny w temp.ok. 180''''''''.