Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ten piekę, bo najbardziej smakuje w jesienne wieczory. Piekę go także jako tradycyjne ciasto na każde święta. W moim domu wszyscy uwielbiają ten sernik za jego puszystoć i delikatność. Jest rewelacyjny. Polecam.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15769
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4755
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 447
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15769
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4755
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 447
Składniki
Łączę ze sobą żółtka i białka i dodaję do nich cukier. Ucieram na puszystą masę.
Dodaję tę masę jajeczną do twarogu i dalej ucieram.
Dodaję resztę składników: olej, śmietanę , zapach, proszek do pieczenia (dzięki któremu sernik po upieczeniu nie opada mocno) i budynie. Na koniec trochę mieszam łyżką tak aby wpuścić do sernika trochę powietrza.
Blaszkę o wymiarach 20x25 cm lub tortownicę o średnicy 24 cm wykładam papierem do pieczenia.
Na nim układam okrągłe biszkopty i wylewam masę serową.
Piekę 60 minut w 175 st.C (góra-dół). Smacznego!