Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Rolada kawowa,polecam!Zapraszam równiez na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji,dziekuje!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 142
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 142
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Składniki
Zaczynamy od ugotowania budyniu.Do garnka wlewamy smietanke,kawe,cukier i wsypujemy budyn dobrze mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.Nastepnie mase wylewamy do miski i przykrywamy folia,odstawiamy do calkowitego wystygniecia.
Biszkopt: Jajka ubijamy dodawajac stopniowo cukier z cukrem waniliowym.Masa powinna byc puszysta i dobrze napowietrzona.Nastepnie dodajemy przesiana make z proszkiem do pieczenia i delikatnie,za pomoca szpatulki laczymy z masa jajeczna.
Ciasto wylewamy na standardowa blaszke z piekarnika,wylozona papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzany piekarniku 190 stopni góra/dól lub termoobieg 170 stopnie przez ok.12 min.
Po upieczeniu wykladamy biszkopt na scierke kuchenna posypana cukrem pudrem i sciagamy papier zawijajac rolde w scierke kuchenna i dajemy do wystygniecia w zimne miejsce.
Gdy budyn wystygl ,wtedy miksujemy na biala mase miekkie maslo.Nastepnie dodajemy stopniowo budyniu lyzka i ubijamy dalej.
Ostygniety biszkopt sciagamy z scierki,posmarujemy drzemem morelowym i nastepnie kremem kawowym.Nastepnie znów zwijamy biszkopt jak na rolade.Smarujemy boki i dekorujemy rolade.Zostawiamy w lodówce na minimum 2 godz.SMACZNEGO!!!