Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to najlepsze ciasto nie tylko na święta, polecam przepis na ciasto z dodatkiem smalcu ciasto jest kruche i delikatne.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 833
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5796
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9607
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 281
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 833
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5796
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9607
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 281
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i cukrem puder, dodaj masło i smalec i posiekaj wszystko razem nożem, następnie dodaj jajko i śmietanę i wyrób elastyczne ciasto. Podziel na pół i włóż do lodówki na pół godziny.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach posyp cukrem i odstaw na pół godziny. Po tym czasie odciśnij jabłka z nadmiaru soku i dopraw w razie potrzeby cukrem i dodaj cynamon do smaku.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuję na jej wielkość jedną część ciasta nakuj widelcem i podpiec okoł 10 minut w temperaturze 180 st. Następnie wyłóż jabłka i rozwałkuj drugą część ciasta. Wierzch nakuj widelcem i wstaw do piekarnika jeszcze na około 35 minut do zrumienienia. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.