Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16738
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 423
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16738
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 423
Składniki
Mąkę, cukier, margarynę, żółtka, chałwę i śmietanę zmiksować mikserem First Austria, następnie wyłożyć na posypany mąką blat i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włóżyć na godzinę do lodówki. Kolejny etap to: ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wykrawać róznymi foremkami ciasteczka (jak na zdjęciu). Piec około 15-20 minut na delikatny kolor. Ostatnią czynnoscią jest udekorowanie kolorową polewą ciasteczek według uznania. Roztopic czekoladę i zrobić łyżeczką ciemne oczka. Ciasteczka są pracochłonne maluszkom wyśmienicie smakują.