Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 188
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 76
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3859
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 188
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 76
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3859
Składniki
Mąkę, cukier, margarynę, żółtka, chałwę i śmietanę zmiksować mikserem First Austria, następnie wyłożyć na posypany mąką blat i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włóżyć na godzinę do lodówki. Kolejny etap to: ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wykrawać róznymi foremkami ciasteczka (jak na zdjęciu). Piec około 15-20 minut na delikatny kolor. Ostatnią czynnoscią jest udekorowanie kolorową polewą ciasteczek według uznania. Roztopic czekoladę i zrobić łyżeczką ciemne oczka. Ciasteczka są pracochłonne maluszkom wyśmienicie smakują.