Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasteczka kokosowe w typie bezy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 565
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420326
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1718
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 565
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420326
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1718
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dosypujemy cukier i wiórki kokosowe. Razem miksujemy przez około minutę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przy pomocy dużej łyżki robimy kuleczki.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni (góra-dół). Wkładamy blaszkę, po 20 minutach obserwujemy czy kokoski są rumiane. Jeśli tak - ciasteczka są gotowe. Ciasteczka są gotowe, gdy wystygną. Zimne ciasteczka polewamy czekoladą.