Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasteczka kokosowe w typie bezy.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dosypujemy cukier i wiórki kokosowe. Razem miksujemy przez około minutę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przy pomocy dużej łyżki robimy kuleczki.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni (góra-dół). Wkładamy blaszkę, po 20 minutach obserwujemy czy kokoski są rumiane. Jeśli tak - ciasteczka są gotowe. Ciasteczka są gotowe, gdy wystygną. Zimne ciasteczka polewamy czekoladą.