Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasteczka kokosowe w typie bezy.
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 852
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 564
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 852
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 564
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dosypujemy cukier i wiórki kokosowe. Razem miksujemy przez około minutę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przy pomocy dużej łyżki robimy kuleczki.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni (góra-dół). Wkładamy blaszkę, po 20 minutach obserwujemy czy kokoski są rumiane. Jeśli tak - ciasteczka są gotowe. Ciasteczka są gotowe, gdy wystygną. Zimne ciasteczka polewamy czekoladą.