Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasteczka kokosowe w typie bezy.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5371
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 102
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 81
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5371
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 102
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 81
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dosypujemy cukier i wiórki kokosowe. Razem miksujemy przez około minutę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przy pomocy dużej łyżki robimy kuleczki.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni (góra-dół). Wkładamy blaszkę, po 20 minutach obserwujemy czy kokoski są rumiane. Jeśli tak - ciasteczka są gotowe. Ciasteczka są gotowe, gdy wystygną. Zimne ciasteczka polewamy czekoladą.