Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasteczka kokosowe w typie bezy.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113078
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113078
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dosypujemy cukier i wiórki kokosowe. Razem miksujemy przez około minutę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przy pomocy dużej łyżki robimy kuleczki.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni (góra-dół). Wkładamy blaszkę, po 20 minutach obserwujemy czy kokoski są rumiane. Jeśli tak - ciasteczka są gotowe. Ciasteczka są gotowe, gdy wystygną. Zimne ciasteczka polewamy czekoladą.