Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks to jedno z moich ulubionych ciast. Nierozerwalnie kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Lubię go za pyszny, wyrazisty smak, za bakalie, za aromat, który wydobywa się podczas pieczenia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14951
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4726
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44750
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 686
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14951
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4726
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44750
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 686
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem i sodą. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Dodawać po jednym jajku ciągle miksując. Kiedy masa będzie jednolita dodawać aromat i po łyżce mąki. Do gotowego ciasta dodać (posiekane wcześniej) bakalie i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki (30 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Keksa piec w 180 stopniach przez około 70 minut, do suchego patyczka. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny i wodą. Jeśli jest za rzadki dodać więcej cukru pudru. Wystudzone ciasto polać lukrem i udekorować bakaliami.