Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-12-2017
Wilgotny piernik z nadzieniem z powideł śliwkowych i galaretki pomarańczonej
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1005
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2357
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1307
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1005
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2357
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1307
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać pół słoika powideł śliwkowych, miód i mleko. Miksuj na małych obrotach, powoli dodając olej. Następnie partiami dodawaj suche składniki. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż do suchego patyczka. xxx
W rondlu podgrzej 1,5 słoika powideł śliwkowych z galaretka. Mieszaj, aż galaretka się rozpuści. Odstaw do wystudzenia. Po wystudzeniu ciasta, odkrój górkę. Przekrój ciasto na dwa blaty. Kiedy masa śliwkowa zgęstnieje przełóż ją piernikowe blaty. Owiń ciasto ciasno papierem do pieczenia aby utrzymać kształt. Piernik możesz oblać czekoladą