Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-12-2017
Wilgotny piernik z nadzieniem z powideł śliwkowych i galaretki pomarańczonej
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 154
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 818
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7091
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8674
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 154
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 818
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7091
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8674
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać pół słoika powideł śliwkowych, miód i mleko. Miksuj na małych obrotach, powoli dodając olej. Następnie partiami dodawaj suche składniki. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż do suchego patyczka. xxx
W rondlu podgrzej 1,5 słoika powideł śliwkowych z galaretka. Mieszaj, aż galaretka się rozpuści. Odstaw do wystudzenia. Po wystudzeniu ciasta, odkrój górkę. Przekrój ciasto na dwa blaty. Kiedy masa śliwkowa zgęstnieje przełóż ją piernikowe blaty. Owiń ciasto ciasno papierem do pieczenia aby utrzymać kształt. Piernik możesz oblać czekoladą