Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, mięciutki i puszysty piernik z dodatkiem musu dyniowego, Długo zachowuje świeżość. Jest aromatyczny i mocno bakaliowy. Upiekłam go w okrągłej tortownicy z kominem o średnicy 26 cm. Można piec w nieco mniejszej, będzie wyższy.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112825
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 114
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 256
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 380
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 661
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112825
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 114
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 256
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 380
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 661
Składniki
Puree z dyni podgrzewamy, aby było gorące.
Dodajemy do niego roztopioną margarynę, oraz cukier. Mieszamy, aż składniki się połączą. Dodajemy rodzynki a następnie studzimy
Mąkę mieszamy z solą, sodą, kakao i przyprawą do piernika
Jajko roztrzepujemy
Do wystudzonej masy dyniowej przesiewamy partiami mąkę oraz dodajemy jajko. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy orzechy i jeszcze raz mieszamy
Formę smarujemy tłuszczem, obsypujemy mąką i przekładamy do niej ciasto
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 1 godzinę
Po wyjęciu z piekarnika ciasto jeszcze około 5 minut pozostawiamy w formie, następnie wyjmujemy z formy i oblewamy lukrem lub czekoladą