Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny sernik bez pieczenia z dodatkiem korzennych ciasteczek i karmelowej polewy
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Jajka rozbełtaj za pomocą trzepaczki Budyń rozmieszaj z mlekiem W dosyć dużym garnku rozpuść na małym ogniu masło Dodaj cukier i cukier waniliowy, mieszaj do rozpuszczenia Dodaj ser i mieszaj aż wszystko uzyska jednolitą konsystencję (cały czas podgrzewając na małym ogniu) Wlej rozmieszane jajka i budyń z mlekiem a następnie gotuj 10-15 min na małym ogniu cały czas mieszając aż masa wyraźnie zgęstnieje i uzyska aksamitną konsystencję
Na dnie blaszki ułóż warstwę herbatników i wyłóż na nie połowę gorącej masy serowej Przykryj warstwą ciastek korzennych i wyłóż drugą część masy serowej Przykryj kolejną warstwą herbatników
W kąpieli wodnej rozpuść w osobnych miskach czekoladę mleczną i białą dodając ok. 2-3 łyżki mleka, żeby uzyskać gęstą ale dosyć lejącą konsystencję Poczekaj aż czekolada lekko ostygnie a następnie polej sernik tworząc wzorki za pomocą wykałaczki