Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aż trudno uwierzyć, że tak szybki w przygotowaniu wypiek jest tak smaczny:). Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, masa makowa i trochę lukru. Uwaga - wciągają, na jednym się nie kończy:).
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4372
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7320
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4372
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7320
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85640
Składniki
Ciasto francuskie przekrawamy wzdłuż na pół. Jedną część ciasta smarujemy masą makową, przykrywamy drugim arkuszem ciasta, delikatnie dociskamy.
Ciasto tniemy na paski o szerokości 2-3 cm. Trzymając za dwa końce skręcamy paski w świderki.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut, do zarumienienia.
Cukier puder rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody tak by powstał lukier. Lukrem smarujemy wystudzone świderki. Pozostawiamy do zastygnięcia.