Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wysmienite. Najlepiej smakuje z dzemem truskawkowym ;)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1117
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1117
Składniki
wlacz piekarnik i ustaw do 200 stopni. Wysmaruj (srednia) blache tluszczem, i w srodku wlozyc papier do pieczenia
Ubij jajka, cukie i esencje waniliowa mikserem na wysokich obrotach do mieszaniny przypominajacej gruba, stabilna piane. Dodaj przesiana make i delikatnie wymieszaj lyzka.
Delikatnie wlej mase do przygotowanej blachy i wygladz po rogach. Piec przez okolo 10 - 12 minut.
Mase szybko wyciagnac, zerwac papier, posypac cukrem, rozpuscic dzem w mikrofali, Dzemem wysmarowac mase i szybko zawinac w rulonik.
Mase zostawic na 3 minuty (zawinieta w rulonik) zerwac papier i udekorowac.