Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wysmienite. Najlepiej smakuje z dzemem truskawkowym ;)
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 144
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 144
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Składniki
wlacz piekarnik i ustaw do 200 stopni. Wysmaruj (srednia) blache tluszczem, i w srodku wlozyc papier do pieczenia
Ubij jajka, cukie i esencje waniliowa mikserem na wysokich obrotach do mieszaniny przypominajacej gruba, stabilna piane. Dodaj przesiana make i delikatnie wymieszaj lyzka.
Delikatnie wlej mase do przygotowanej blachy i wygladz po rogach. Piec przez okolo 10 - 12 minut.
Mase szybko wyciagnac, zerwac papier, posypac cukrem, rozpuscic dzem w mikrofali, Dzemem wysmarowac mase i szybko zawinac w rulonik.
Mase zostawic na 3 minuty (zawinieta w rulonik) zerwac papier i udekorowac.