Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które zrobisz w kilka minut. Gdy się piecze, parzysz kawę ponieważ ciasto można jeść zaraz po wyjęciu z pieca. Jest pyszne na ciepło i na zimno.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 47
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2731
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 185
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 129
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 47
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2731
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 185
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 129
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do miski, dodać kaszę mannę oraz cukier. Wymieszać. Masło umieścić w zamrażarce. Suche składniki podzielić na trzy części. Do jabłek dodać mielony goździk. Na spód naczynia do pieczenia wsypać jedną część suchych składników. Na nie pół słoika jabłek. Ponownie sucha część składników i druga połowa słoika jabłek. Kończymy suchymi składnikami. Na nie należy zetrzeć masło. Piec 170*- 60 minut.