Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sypane ciasto z gruszkami to pewniak, którego nie można zepsuć. Udaje się za każdym razem, a do tego cudownie smakuje. Cały proces przygotowania sprowadza się do zasypywania pokrojonych cienko gruszek mieszanką suchych składników. Na wystarczy dodać masło, które podczas pieczenia będzie powoli przechodzić przez wszystkie warstwy ciasta. Sypane ciasto z gruszkami to świetna alternatywa dla tradycyjnej szarlotki. Przetestuj ten przepis, a nie pożałujesz.
szklanka 250 ml, tortownica o średnicy 28 cm
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4591
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12395
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7051
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4591
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12395
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7051
Składniki
Gruszki obierz i pokrój na cienkie plasterki.
W dużej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kaszę mannę.
Tortownicę o średnicy 28 cm wyściel papierem do pieczenia. Na spód wysyp jedną szklankę suchych składników. Na górę wyłóż połowę pokrojonych gruszek. Owoce przykryj kolejną szklanką suchych składników. Na górę wyłóż pozostałe owoce. Na koniec wysyp ostatnią szklankę suchych składników. Całość przykryj wiórkami/plastrami masła.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół) ciasto piecz około godzinę (do zarumienienia).
Upieczone ciasto przestudź. Przed podaniem udekoruj wypiek cukrem pudrem.