Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2123
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2123
Składniki
W misce mieszam mąkę z kaszą, cukrem i proszkiem do pieczenia.
Jabłka obieram i ścieram na tarce.Dodaję do nich filiżankę soku,jeśli nie są zbytnio soczyste, łyżeczkę cynamonu i cukier waniliowy.
Na tortownicę o średnicy 22 cm wsypuję połowę suchych składników. Układam na nich jabłka. Na jabłka wysypuję drugą częśc suchych składników.
Kostkę margaryny ucieram na wiórki i układam na wierzchu ciasta.
Ciasto pikę około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Studzę w foremce i otwieram po wystudzeniu.
Najchętniej podaję z gęstą śmietaną lub kwasnym jogurtem. ( ale z lodami bądź z bitą śmietaną też byłaby zapewne przepyszna)