Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3135
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 263
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 129
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3135
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 263
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 129
Składniki
W misce mieszam mąkę z kaszą, cukrem i proszkiem do pieczenia.
Jabłka obieram i ścieram na tarce.Dodaję do nich filiżankę soku,jeśli nie są zbytnio soczyste, łyżeczkę cynamonu i cukier waniliowy.
Na tortownicę o średnicy 22 cm wsypuję połowę suchych składników. Układam na nich jabłka. Na jabłka wysypuję drugą częśc suchych składników.
Kostkę margaryny ucieram na wiórki i układam na wierzchu ciasta.
Ciasto pikę około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Studzę w foremce i otwieram po wystudzeniu.
Najchętniej podaję z gęstą śmietaną lub kwasnym jogurtem. ( ale z lodami bądź z bitą śmietaną też byłaby zapewne przepyszna)