Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15042
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1226
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1345
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 217
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15042
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1226
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1345
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 217
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać jajka, żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i zarobić ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut.
Obrać jabłka i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok. Wymieszać z cukrem waniliowym i bułką tartą.
Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na ciasto wyłożyć nadzienie z jabłek. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na jabłka. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!