Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16518
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 109
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 239
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16518
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 109
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 239
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 271
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać jajka, żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i zarobić ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut.
Obrać jabłka i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok. Wymieszać z cukrem waniliowym i bułką tartą.
Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na ciasto wyłożyć nadzienie z jabłek. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na jabłka. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!