Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4082
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6424
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5441
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13415
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4082
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6424
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5441
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13415
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5183
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać jajka, żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i zarobić ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut.
Obrać jabłka i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok. Wymieszać z cukrem waniliowym i bułką tartą.
Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na ciasto wyłożyć nadzienie z jabłek. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na jabłka. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!