Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to ciasto chyba znane każdemu. Smakuje o każdej porze roku, podane na ciepło z lodami lub bitą śmietaną.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10350
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4553
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10350
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4553
Składniki
Margarynę pokroić w drobną kostkę. Ze składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię aluminiową i pozostawić w lodówce przez godzinę.
Jabłka obrać, pokroić na małe kawałeczki i przesmażyć z odrobiną wody, często mieszając. Dodać cukier i bułkę tartą. Dobrze wymieszać.
2/3 ciasta rozwałkować na blachę (30X25 cm) posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową i posypać cynamonem. Na wierzch pokruszyć pozostałą część ciasta (można zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 1 godzinę. SMACZNEGO!