Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to ciasto chyba znane każdemu. Smakuje o każdej porze roku, podane na ciepło z lodami lub bitą śmietaną.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 948
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1606
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1836
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9116
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 948
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1606
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1836
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9116
Składniki
Margarynę pokroić w drobną kostkę. Ze składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię aluminiową i pozostawić w lodówce przez godzinę.
Jabłka obrać, pokroić na małe kawałeczki i przesmażyć z odrobiną wody, często mieszając. Dodać cukier i bułkę tartą. Dobrze wymieszać.
2/3 ciasta rozwałkować na blachę (30X25 cm) posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową i posypać cynamonem. Na wierzch pokruszyć pozostałą część ciasta (można zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 1 godzinę. SMACZNEGO!