Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieke dużo ciast także z jabłkami, ale ta szarlotka gości u mnie w domu dwa razy w tygodniu ,gdy na rynku pojawią się antonówki. Ciasto jest bardzo smaczne,pięknie pachnie i można jeść na zimno i na gorąco. POLECAM!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19737
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 444
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 386
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6784
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242142
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19737
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 444
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 386
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6784
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242142
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiemdo pieczenia, , margarynę, żółtka, 4 łyżki cukru zagnieść na jednolitą, gładką masę. Ciasto podzielić na dwie części-mniejszą i większą. Mniejszy kawałe włożyć do zamrażalnika, a większy wyłożyć na dno dużej blachy.
Obrane jabłka zetrzeć na grubych oczkach,dodać cukier waniliowy i odstawić na jakiś czas,żeby jabłka puściły sok.Następnie lekko odcisnąć i wymieszać z cynamonem.Wyłożyć na ciasto w blasze.
Pianę ubić na sztywno i podczas ubijania dodać reszte cukru i kisiel. Wyłożyć na jabłka.
Na piane zetrzeć na grubych oczkach ciasto z zamrażalnika. Gotową szarlotke wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w tem.180 st.C przez ok.45 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.