Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieke dużo ciast także z jabłkami, ale ta szarlotka gości u mnie w domu dwa razy w tygodniu ,gdy na rynku pojawią się antonówki. Ciasto jest bardzo smaczne,pięknie pachnie i można jeść na zimno i na gorąco. POLECAM!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 800
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1655
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6183
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8965
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 800
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1655
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6183
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8965
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiemdo pieczenia, , margarynę, żółtka, 4 łyżki cukru zagnieść na jednolitą, gładką masę. Ciasto podzielić na dwie części-mniejszą i większą. Mniejszy kawałe włożyć do zamrażalnika, a większy wyłożyć na dno dużej blachy.
Obrane jabłka zetrzeć na grubych oczkach,dodać cukier waniliowy i odstawić na jakiś czas,żeby jabłka puściły sok.Następnie lekko odcisnąć i wymieszać z cynamonem.Wyłożyć na ciasto w blasze.
Pianę ubić na sztywno i podczas ubijania dodać reszte cukru i kisiel. Wyłożyć na jabłka.
Na piane zetrzeć na grubych oczkach ciasto z zamrażalnika. Gotową szarlotke wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w tem.180 st.C przez ok.45 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.