Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto pachnące cynamonem
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23144
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23144
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki.
Dynię i obrane jabłka kroimy w kostkę, dusimy w garnku z dodatkiem wody do miękkości, dodajemy cukier i cynamon i mieszamy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wykładamy nadzienie. Drugą część ciasta rwiemy na kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.