Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto pachnące cynamonem
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 828
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5697
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 588
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4814
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1031
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 828
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5697
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 588
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4814
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1031
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki.
Dynię i obrane jabłka kroimy w kostkę, dusimy w garnku z dodatkiem wody do miękkości, dodajemy cukier i cynamon i mieszamy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wykładamy nadzienie. Drugą część ciasta rwiemy na kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.