Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten jest w naszej rodzinie od kilkudziesięciu lat. Niezmiennie smaczna i mało słodka szarlotka podbija serca kolejnym pokoleniom. Teraz szarlotkę piekłam przy dużej pomocy mojej mamy, jedną ręką ciężko by było. Pokoleniowy przepis i pomoc. Mamo, bardzo dziękuję, jesteś wielka :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1577
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2856
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1577
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2856
Składniki
Blacha 25 x 20 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto. Na stolnicy posiekać przesianą mąkę z proszkiem i masłem, dodać cukier, żółtka, śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, podzielić na 2 części ( jedna nieco większa ). Zawinąć i wstawić do lodówki na 60 minut. Masa jabłkowa. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem. Większą częścią ciasta wylepić spód blaszki, delikatnie posypać bulką tartą i ponakłuwać widelcem. Nałoży starte jabłka, przykryć resztą ciasta. Wierzch nakłuć widelcem. Piec w 185 C ok. 25 minut, potem w 170 C ok. 40 minut. Potem ciasto można posypać cukrem pudrem.