Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka w wersji fit, z niskim indeksem glikemicznym
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13184
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2535
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3685
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4639
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13184
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2535
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3685
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4639
Składniki
z podanych składników,na stolnicy zagniatamy kruche ciasto. Ja na początku zaczynam siekać nożem, potem szybko rękoma, podzieliłam na dwie części i schowałam do lodówki na godzinę.
Przygotowuję masę jabłkową. Obieram jabłka i kroję je w kostkę, wrzucam do garnka, podlewam 1/2 szkl. wody i sokiem z 2 pomarańczy.Dodaję rodzynki oraz przyprawy. Od czasu do czasu mieszam. Jabłka duszę około 20 min.Odstawiam do lekkiego przestudzenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180'C. Jedną część ciasta wyklejamy spód tortownicy (u mnie 27 cm) i wykładamy jabłka. Na tartce o grubych oczkach ścieramy na jabłka pozostałą część ciasta. Szarlotkę pieczemy przez ok 45-50 min.