Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka w wersji fit, z niskim indeksem glikemicznym
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 229
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 151
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 534
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 229
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 151
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 534
Składniki
z podanych składników,na stolnicy zagniatamy kruche ciasto. Ja na początku zaczynam siekać nożem, potem szybko rękoma, podzieliłam na dwie części i schowałam do lodówki na godzinę.
Przygotowuję masę jabłkową. Obieram jabłka i kroję je w kostkę, wrzucam do garnka, podlewam 1/2 szkl. wody i sokiem z 2 pomarańczy.Dodaję rodzynki oraz przyprawy. Od czasu do czasu mieszam. Jabłka duszę około 20 min.Odstawiam do lekkiego przestudzenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180'C. Jedną część ciasta wyklejamy spód tortownicy (u mnie 27 cm) i wykładamy jabłka. Na tartce o grubych oczkach ścieramy na jabłka pozostałą część ciasta. Szarlotkę pieczemy przez ok 45-50 min.