Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne ciasto. Ciasto na biszkopcie z masą jabłeczną i galaretkową pianką.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326199
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16660
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326199
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16660
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i cukrem waniliowym.Następnie dodawać po żółtku i miksować.Przesiać mąki z proszkiem i wymieszać już łopatką. Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min.w 175 *C.
masa jabłeczna-Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej.Wlać szklankę wody i pogotować, ale nie rozgotować. Odstawić z palnika i zaraz wsypać galaretki. Mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić do lekkiego tężenia. Wylać na biszkopt.
pianka - Wodę zagotować,odstawić i rozpuścić galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia.Mleko ubić ze Śnieżką w/g przepisu.Potem dolewać tężejące galaretki i krótko zmiksować.Rozsmarować na masie jabłecznej.
Czekoladę rozpuścić nad parą i polać górę placka w esy-floresy.