Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna szarlotka z kilku prostych składników. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, jabłka, cynamon, orzechy i odrobina miodu. Przepis jest tak prosty, że poradzi sobie z nim każdy, nawet początkujący kucharz. To co wynosi wypiek na wyższy poziom, to dodanie orzechów zmieszanych z miodem. Podpieczone w piekarniku nadają słodkości i chrupiącego elementu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 125
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 83
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 549
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 125
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 83
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 549
Składniki
Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 200 stopni.
Jabłka myjemy, osuszamy, kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w cieniutkie plasterki.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Ciasto nakłuwamy widelcem. Zostawiamy margines około 1,5 cm. Układamy plasterki jabłek. Następnie posypujemy je cynamonem.
Orzechy kruszymy. W rondelku roztapiamy masło z miodem. Dorzucamy pokruszone orzechy. Składniki mieszamy, następnie zestawiamy rondelek z kuchenki. Orzechy wykładamy na wierzch jabłek.
Szarlotkę wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez około 25 minut.