Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam to ciasto. Jest tanie, robi się je bardzo szybko i każdy sobie poradzi. Bez smażenia jabłek i podpiekania spodu. Raz, dwa i gotowe!
Tortownica 24 cm
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 154
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 882
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8730
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3062
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 154
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 882
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8730
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3062
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w drobne plasterki. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, jajko i masło zagnieść. Ciasto nie połączy się całkowicie, tylko powstanie taka kruszonka. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem i posypać bułką tartą. Połową ciasta wyłożyć dno tortownicy. Położyć plasterki jabłek i posypać resztą ciasta (jak kruszonką). Na wierzchu posypać cukrem waniliowym. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.