Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam to ciasto. Jest tanie, robi się je bardzo szybko i każdy sobie poradzi. Bez smażenia jabłek i podpiekania spodu. Raz, dwa i gotowe!
Tortownica 24 cm
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33545
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 136
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 256
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33545
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 136
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 256
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w drobne plasterki. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, jajko i masło zagnieść. Ciasto nie połączy się całkowicie, tylko powstanie taka kruszonka. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem i posypać bułką tartą. Połową ciasta wyłożyć dno tortownicy. Położyć plasterki jabłek i posypać resztą ciasta (jak kruszonką). Na wierzchu posypać cukrem waniliowym. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.