Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam to ciasto. Jest tanie, robi się je bardzo szybko i każdy sobie poradzi. Bez smażenia jabłek i podpiekania spodu. Raz, dwa i gotowe!
Tortownica 24 cm
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 1080
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 772
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 138
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 1080
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 772
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 138
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w drobne plasterki. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, jajko i masło zagnieść. Ciasto nie połączy się całkowicie, tylko powstanie taka kruszonka. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem i posypać bułką tartą. Połową ciasta wyłożyć dno tortownicy. Położyć plasterki jabłek i posypać resztą ciasta (jak kruszonką). Na wierzchu posypać cukrem waniliowym. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.