Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam to ciasto. Jest tanie, robi się je bardzo szybko i każdy sobie poradzi. Bez smażenia jabłek i podpiekania spodu. Raz, dwa i gotowe!
Tortownica 24 cm
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8372
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6689
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4589
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327084
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8372
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6689
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4589
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327084
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w drobne plasterki. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, jajko i masło zagnieść. Ciasto nie połączy się całkowicie, tylko powstanie taka kruszonka. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem i posypać bułką tartą. Połową ciasta wyłożyć dno tortownicy. Położyć plasterki jabłek i posypać resztą ciasta (jak kruszonką). Na wierzchu posypać cukrem waniliowym. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.