Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, pyszne, bez obaw że wyjdzie zakalec
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 66
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2845
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 224
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2556
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 66
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2845
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 224
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2556
Składniki
mąkę, cukier, cukier waniliowy, drobno pokrojoną margarynę ugnieść na jednolite ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać trochę cukru i cynamon. Wymieszać
Wyjąć ciasto z lodówki i odłożyć z niego kawałek na kruszonkę - mniej więcej wielkości pięści. Resztę ciasta wyłożyć na blachę i przykryć jabłkami. Do ciasta na kruszonkę dodać trochę cukru i mąki i mieszać aż kruszonka sama się utworzy i posypać nią jabłka. Całość posypać z wierzchu odrobiną cukru
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20-25 minut do zarumienienia się kruszonki