Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, pyszne, bez obaw że wyjdzie zakalec
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4691
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4691
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Składniki
mąkę, cukier, cukier waniliowy, drobno pokrojoną margarynę ugnieść na jednolite ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać trochę cukru i cynamon. Wymieszać
Wyjąć ciasto z lodówki i odłożyć z niego kawałek na kruszonkę - mniej więcej wielkości pięści. Resztę ciasta wyłożyć na blachę i przykryć jabłkami. Do ciasta na kruszonkę dodać trochę cukru i mąki i mieszać aż kruszonka sama się utworzy i posypać nią jabłka. Całość posypać z wierzchu odrobiną cukru
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20-25 minut do zarumienienia się kruszonki