Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, pyszne, bez obaw że wyjdzie zakalec
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4327
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4327
Składniki
mąkę, cukier, cukier waniliowy, drobno pokrojoną margarynę ugnieść na jednolite ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać trochę cukru i cynamon. Wymieszać
Wyjąć ciasto z lodówki i odłożyć z niego kawałek na kruszonkę - mniej więcej wielkości pięści. Resztę ciasta wyłożyć na blachę i przykryć jabłkami. Do ciasta na kruszonkę dodać trochę cukru i mąki i mieszać aż kruszonka sama się utworzy i posypać nią jabłka. Całość posypać z wierzchu odrobiną cukru
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20-25 minut do zarumienienia się kruszonki