Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka sypana to szarlotka prosta w przygotowaniu. W sam raz dla zabieganych i cierpiących na brak czasu na pieczenie i stanie w kuchni przy blacie. W domu podsumowali ten wypiek: bardzo smaczna! To dzielę się z Wami przepisem.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 839
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 839
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Wymieszałam w misce mąkę, proszek do pieczenia cukier oraz kaszę. Jabłka pokroiłam w drobną kostkę.
Blaszkę o wymiarach 21×24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i wysypałam na nią 1/3 części sypkich składników. Na to wyłożyłam połowę jabłek. Wszystko posypałam 1/3 częścią sypkich produktów. Wyłożyłam drugą część jabłek i posypałam je cynamonem. Całość posypałam ostatnią częścią suchych produktów. Kostkę masła starłam na tarce o grubych oczkach posypując nim wierzch ciasta.
Piekłam 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Notatki: * pokroiłam jabłka w kostkę, proponuję zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, ciasto wtedy będzie równe * miałam jabłka odmianę renetę * można masło pokroić w cienkie plastry i obłożyć nimi wierzch ciasta