Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To niezwykle szybkie i proste ciasto bez wyrabiania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Dodajemy cukier i cynamon.
Mąkę , kaszę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia mieszamy razem.Jabłka odciskami lekko.Blaszkę o wymiarach 24x24 posmaruj masłem i wsyp pół mąki wymieszanej z pozostałymi składnikami na to wyłóż jabłka i posyp reszta mąki z cukrem , kaszą i proszkiem.Na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach masło .Piecz około 45-50 minut w temperaturze 180st.