Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To niezwykle szybkie i proste ciasto bez wyrabiania.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2744
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 202
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 145
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2744
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 202
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 145
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Dodajemy cukier i cynamon.
Mąkę , kaszę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia mieszamy razem.Jabłka odciskami lekko.Blaszkę o wymiarach 24x24 posmaruj masłem i wsyp pół mąki wymieszanej z pozostałymi składnikami na to wyłóż jabłka i posyp reszta mąki z cukrem , kaszą i proszkiem.Na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach masło .Piecz około 45-50 minut w temperaturze 180st.