Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam sypaną szarlotkę, prostą w wykonaniu, szybką, a za razem bardzo smakowitą, która w mgnieniu oka znika z talerza.
blaszka
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10026
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2651
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1788
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 673
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3888
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10026
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2651
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1788
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 673
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3888
Składniki
Do miski wsypać suche składniki wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małe kawałki. Tortownicę wysmarować tłuszczem razem z bokami. Na dno tortownicy wsypać część wymieszanych sypkich składników, następnie nałożyć część pokrojonych jabłek, obłożyć cienkimi plasterkami masła. Czynność powtarzać do wyczerpania składników pamiętając o tym, że przed ostatnią warstwą muszą być suche składniki, a ostatnią plastry masła. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 - 200 stopni i piec około 50-60 minut do zrumienienia się szarlotki. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Do szarlotki można podać lody z bitą śmietaną. Czas przygotowania około 20 minut + czas pieczenia 50 - 60 minut.