Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo szybka do zrobienia szarlotka sypana. Idealna do kawy dla niespodziewanych gości. Jest bardzo, bardzo smaczna i zachwyca prostota wykonania. Mozna ja podawać na ciepło z gałka lodów waniliowych, ale jest równie smaczna na zimno, na drugi dzień, jeśli uda się Wam ocalić kawałek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27678
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27678
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
MASLO LEKKO ZMROZIC, LATWIEJ BEDZIE SIE UCIERAC. PRZYGOTOWAĆ CIASTO: DO MISKI WSYPAĆ MAKE, SZCZYPTĘ SOLI, PROSZEK DO PIECZENIA, KASZE ORAZ OBA CUKRY. CALOSC BARDZO DOBRZE WYMIESZAĆ. PRZYGOTOWAĆ JABŁKA: UMYTE JABŁKA OBRAĆ ZE SKORKI I ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH. OBRANE JABŁKA DOPRAWIĆ CYNAMONEM I CUKREM DO SMAKU. JEŚLI JABŁKA SA BARDZO SŁODKIE NIE MA POTRZEBY ICH DOSŁADZAĆ. ZMROŻONE MASŁO ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH.
DNO TORTOWNICY O WYMIARACH 22 CM. WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA. NA DNO TORTOWNICY WYSYPAĆ PORCJĘ, JEDNĄ TRZECIĄ, PRZYGOTOWANEGO CIASTA. NA WIERZCH CIASTA WYŁOŻYĆ CZĘŚĆ UTARTEGO MASŁA.
NA TAK PRZYGOTOWANA WARSTWĘ WYŁOŻYĆ POLOWE JABŁEK. CZYNNOŚĆ POWTARZAMY DO WYKOŃCZENIA SKŁADNIKÓW. MASŁO WYŁOŻYĆ NA KAŻDEJ WARSTWIE CIASTA. TAK PRZYGOTOWANE CIASTO PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 180 ST. C PRZEZ 50 – 60 MINUT. UPIECZONA SZARLOTKĘ STUDZIĆ W FORMIE. GOTOWA SZARLOTKĘ POSYPAĆ CUKREM PUDREM. PODAWAĆ Z GAŁKĄ LODÓW LUB BITA ŚMIETANĄ. SMACZNEGO!