Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek który każdy lubi.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2724
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1630
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14371
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2724
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1630
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14371
Składniki
Wykonanie: Z maki, margaryny, żółtek, jajka, cukru, śmietany i proszku do pieczenia zarobić ciasto. Połowę ciasta schłodzić w zamrażalniku, druga połowę rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wyłożyć przygotowaną foremkę. Budynie ugotować na mleku, a jabłka obrać i cienko poszatkować i skropić sokiem z cytryny. Jabłka ułożyć na cieście, zalać budyniem, posypać startym zmrożonym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 45 minut.