Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek który każdy lubi.
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 40
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 69
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 120
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 40
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 69
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 120
Składniki
Wykonanie: Z maki, margaryny, żółtek, jajka, cukru, śmietany i proszku do pieczenia zarobić ciasto. Połowę ciasta schłodzić w zamrażalniku, druga połowę rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wyłożyć przygotowaną foremkę. Budynie ugotować na mleku, a jabłka obrać i cienko poszatkować i skropić sokiem z cytryny. Jabłka ułożyć na cieście, zalać budyniem, posypać startym zmrożonym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 45 minut.