Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek który każdy lubi.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8493
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8493
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Składniki
Wykonanie: Z maki, margaryny, żółtek, jajka, cukru, śmietany i proszku do pieczenia zarobić ciasto. Połowę ciasta schłodzić w zamrażalniku, druga połowę rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wyłożyć przygotowaną foremkę. Budynie ugotować na mleku, a jabłka obrać i cienko poszatkować i skropić sokiem z cytryny. Jabłka ułożyć na cieście, zalać budyniem, posypać startym zmrożonym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 45 minut.