Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i aromat jabłek oraz wanilii pod cynamonową kruszonką. Czy muszę pisać coś więcej? ;)
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Składniki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać łyżeczkę cynamonu, gałkę muszkatołową oraz cukier wanilinowy i wymieszać.
Margarynę, cukier, mąkę i łyżeczkę cynamonu dokładnie posiekać, a następnie delikatnie zagnieść raczej luźne ciasto.
Do 2-3 kokilek nałożyć po takiej samej porcji jabłek.
Na wierzchu każdej porcji jabłek ułożyć rwane kawałki kruszonki.
Piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Po upieczeniu szarlotki powinny nieco ostygnąć.