Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i aromat jabłek oraz wanilii pod cynamonową kruszonką. Czy muszę pisać coś więcej? ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Składniki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać łyżeczkę cynamonu, gałkę muszkatołową oraz cukier wanilinowy i wymieszać.
Margarynę, cukier, mąkę i łyżeczkę cynamonu dokładnie posiekać, a następnie delikatnie zagnieść raczej luźne ciasto.
Do 2-3 kokilek nałożyć po takiej samej porcji jabłek.
Na wierzchu każdej porcji jabłek ułożyć rwane kawałki kruszonki.
Piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Po upieczeniu szarlotki powinny nieco ostygnąć.