Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i aromat jabłek oraz wanilii pod cynamonową kruszonką. Czy muszę pisać coś więcej? ;)
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 690
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 664
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 690
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 664
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Składniki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać łyżeczkę cynamonu, gałkę muszkatołową oraz cukier wanilinowy i wymieszać.
Margarynę, cukier, mąkę i łyżeczkę cynamonu dokładnie posiekać, a następnie delikatnie zagnieść raczej luźne ciasto.
Do 2-3 kokilek nałożyć po takiej samej porcji jabłek.
Na wierzchu każdej porcji jabłek ułożyć rwane kawałki kruszonki.
Piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Po upieczeniu szarlotki powinny nieco ostygnąć.