Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deser na upalne dni.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9880
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2519
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1661
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 612
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3783
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9880
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2519
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1661
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 612
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3783
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z cukrem waniliowym i odparować. Cztery łyżki cukru zrumienić na maśle, wsypać płatki i wymieszać. Ubić sztywno pianę z białek z czterema łyżkami cukru. Małą tortownice wyłożyć przygotowanymi płatkami kukurydzanymi, następnie wyłożyć jabłka, a na górę ubitą pianę z białek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni, włożyć ciasto i piec przez 15 minut. Szarlotka wspaniale smakuje z lodami.