Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka w pucharku to ekspresowy deser bez pieczenia o smaku soczystych jabłek i cynamonu. Do odtworzenia tego przepisu będziecie potrzebowali zaledwie 4 składników i 15 minut wolnego czasu. Idealna propozycja na deser lub słodkie śniadanie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 572
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11631
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 572
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11631
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Jabłka myjemy, kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne, następnie kroimy w kosteczkę. Do pokrojonych jabłek dodajemy cynamon i granolę. Składniki mieszamy.
Do każdego pucharka nakładamy po 100 g jogurtu naturalnego.
Na górę wykładamy jabłka zmieszane z cynamonem i granolą.
Gotową szarlotkę w pucharkach serwujemy gościom. Smacznego!