Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na jesienne dni.Doskonała do kawy.Polecam.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Z pierwszych siedmiu składników zagniatamy szybko ciasto.Podzielić je na dwie nierówne części[23i13]i włożyć do lodówki.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Rodzynki umyć i osuszyć.Wymieszać jabłka z rodzynkami.cynamonem i cukrem.Większą częścią ciasta wyłożyć formę.Ułożyć na cieście jabłka,wstawić do piekarnika nagrzanego do ok.220stopni.Po ok.30minutach pieczenia rozsmarować na jabłkach pianę z białek z dodatkiem cukru,a na nią zetrzeć na tarce resztę ciasta.Ponownie wstawić do piekarnika na 20min.Upieczone ciasto pokroić w kwadraty,udekorować bitą śmietaną i pokruszoną czekoladą.