Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na jesienne dni.Doskonała do kawy.Polecam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 553
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 553
Składniki
Z pierwszych siedmiu składników zagniatamy szybko ciasto.Podzielić je na dwie nierówne części[23i13]i włożyć do lodówki.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Rodzynki umyć i osuszyć.Wymieszać jabłka z rodzynkami.cynamonem i cukrem.Większą częścią ciasta wyłożyć formę.Ułożyć na cieście jabłka,wstawić do piekarnika nagrzanego do ok.220stopni.Po ok.30minutach pieczenia rozsmarować na jabłkach pianę z białek z dodatkiem cukru,a na nią zetrzeć na tarce resztę ciasta.Ponownie wstawić do piekarnika na 20min.Upieczone ciasto pokroić w kwadraty,udekorować bitą śmietaną i pokruszoną czekoladą.