Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na jesienne dni.Doskonała do kawy.Polecam.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 320
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2462
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 320
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2462
Składniki
Z pierwszych siedmiu składników zagniatamy szybko ciasto.Podzielić je na dwie nierówne części[23i13]i włożyć do lodówki.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Rodzynki umyć i osuszyć.Wymieszać jabłka z rodzynkami.cynamonem i cukrem.Większą częścią ciasta wyłożyć formę.Ułożyć na cieście jabłka,wstawić do piekarnika nagrzanego do ok.220stopni.Po ok.30minutach pieczenia rozsmarować na jabłkach pianę z białek z dodatkiem cukru,a na nią zetrzeć na tarce resztę ciasta.Ponownie wstawić do piekarnika na 20min.Upieczone ciasto pokroić w kwadraty,udekorować bitą śmietaną i pokruszoną czekoladą.