Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na jesienne dni.Doskonała do kawy.Polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10530
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12940
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10530
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12940
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4685
Składniki
Z pierwszych siedmiu składników zagniatamy szybko ciasto.Podzielić je na dwie nierówne części[23i13]i włożyć do lodówki.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Rodzynki umyć i osuszyć.Wymieszać jabłka z rodzynkami.cynamonem i cukrem.Większą częścią ciasta wyłożyć formę.Ułożyć na cieście jabłka,wstawić do piekarnika nagrzanego do ok.220stopni.Po ok.30minutach pieczenia rozsmarować na jabłkach pianę z białek z dodatkiem cukru,a na nią zetrzeć na tarce resztę ciasta.Ponownie wstawić do piekarnika na 20min.Upieczone ciasto pokroić w kwadraty,udekorować bitą śmietaną i pokruszoną czekoladą.