Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie smakuje jeszcze ciepła...z gorącym mlekiem
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1282
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1282
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Składniki
Z podanych składniów zagnieść ciasto podzielić na pół i włożyć na 30 minut do lodówki.
MUS JABŁKOWY: 1 i 1/2 kg twardych jabłek, dwie łyżki cukru, łyżka cynamonu, jedno małe opakowanie kisielu jabłkowego. Całość smażymy ok.30 minut odstawiamy do przestygnięcia.
Jedną połowe ciasta rozwałkowujemy na foremce, dajemy uprażone jabłka i przykrywamy drugą częścią ciasta. Ciasto piieczemy ok. 50-55 minut w temp.180*. Pod koniec pieczenia na ciasto wykłądamy bezę ubitą z 3 białek(z łyżką cukru i małym opakowaniem kisielu).