Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie zapraszam na przepis :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 258
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 258
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski wrzucić, mąkę, jajka śmietanę, cukier i proszek do pieczenia, zacząć mixowac i dodawać margarynę partiami do połączenia składników, zagnieść ciasto - uformować kule i podzielić na 2 części.
Białka ubić na sztywno, dodać partiami cały czas ubijając cukier puder. Na sam koniec dodać mąkę ziemniaczana i wymieszać do połączenia składników.
1 część polozyc na blaszkę 24*30 wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 10 min. Wyciągamy i na gorący spód wykładamy jabłka mogą być starte bądź pocięte na plasterki, posypuje cynamonem. Wykładamy bezę i 2ga częścią ciasta Piekę ok 45min w 170 stopniach