Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1282
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1282
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Składniki
Ugotować budyń i odstawić do wystygnięcia. Zrobić ciasto i włożyć do lodówki na około godzinę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z białek ubić sztywna pianę i połączyć z budyniem za pomocą miksera. Wyjąć ciasto 1/4 odłożyć na bok, z reszty rozwałkować placek i wyłożyć na blachę, na to starte jabłka, na jabłka budyń, a na budyń zetrzeć pozostałe ciasto. Piec około 50 min w temp przez pierwsze 10 min 200 stopni, potem 170-180 stopni. Smacznego :).