Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz inspiracji na coś słodkiego do kawy. Mam coś dla Ciebie. Ciasto na kruchym spodzie, przekładane jabłkami, bezą, kruszonką, udekorowane bitą śmietaną. Czy to nie brzmi kusząco?
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10310
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2941
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2037
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 781
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10310
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2941
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2037
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 781
Składniki
Sposób przygotowania ciasta: 1. Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na połowę. Jedną część przekładam do woreczka i umieszczam w zamrażalniku, drugą częścią ciasta równomiernie wyklejam spód tortownicy. 2. Jabłka myję obieram, kroję w plasterki, układam na cieście. 3. Połowę ciasta wyjętego z zamrażalnika ścieram na tarce na jabłka.
Sposób przygotowania bezy: 1. Białka ubijam mikserem z dodatkiem cukru oraz mąki ziemniaczanej. Masę bezową układam po całej powierzchni na kruszonce. 2. Na masę bezową ścieram na tarce pozostałe ciasto. 3. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę
Sposób przygotowania masy śmietankowej: 1. Śmietanę ubijam mikserem, dodaję mascarpone oraz cukier puder. 2. Za pomocą dekoratora do tortów dekoruję dowolnie wierzch wystudzonego ciasta. Na koniec posypuję orzeszkami.
3. Ciasto gotowe. 4. Smacznego.