Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz inspiracji na coś słodkiego do kawy. Mam coś dla Ciebie. Ciasto na kruchym spodzie, przekładane jabłkami, bezą, kruszonką, udekorowane bitą śmietaną. Czy to nie brzmi kusząco?
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9219
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9219
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1363
Składniki
Sposób przygotowania ciasta: 1. Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na połowę. Jedną część przekładam do woreczka i umieszczam w zamrażalniku, drugą częścią ciasta równomiernie wyklejam spód tortownicy. 2. Jabłka myję obieram, kroję w plasterki, układam na cieście. 3. Połowę ciasta wyjętego z zamrażalnika ścieram na tarce na jabłka.
Sposób przygotowania bezy: 1. Białka ubijam mikserem z dodatkiem cukru oraz mąki ziemniaczanej. Masę bezową układam po całej powierzchni na kruszonce. 2. Na masę bezową ścieram na tarce pozostałe ciasto. 3. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę
Sposób przygotowania masy śmietankowej: 1. Śmietanę ubijam mikserem, dodaję mascarpone oraz cukier puder. 2. Za pomocą dekoratora do tortów dekoruję dowolnie wierzch wystudzonego ciasta. Na koniec posypuję orzeszkami.
3. Ciasto gotowe. 4. Smacznego.