Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta szarlotka jest prawdopodobnie najłatwiejszą do wykonania a jednocześnie jedną z najpyszniejszych jakie jadłam. Jabłka wystarczy obrać i pokroić w ćwiartki, a przygotowanie ciasta też nie zajmuje dużo czasu. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu, a zapewniam, że zagości w waszych domach na stałe :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1383
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 305
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1383
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 305
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, łyżkę cukru, masło, serek i śmietanę zagniatamy na ciasto. Dzielimy je na dwie części. Rozwałkowujemy pierwszą i wykładamy do blaszki na papier.
Na ciasto wykładamy po łyżeczce dżemu w równych odstępach ( w tym przypadku 12), a dżem otulamy ćwiartkami jabłek jak na zdjęciu poniżej. Posypujemy cukrem wymieszanym z przyprawą piernikową i przykrywamy drugą połówką rozwałkowanego ciasta.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.