Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta szarlotka jest prawdopodobnie najłatwiejszą do wykonania a jednocześnie jedną z najpyszniejszych jakie jadłam. Jabłka wystarczy obrać i pokroić w ćwiartki, a przygotowanie ciasta też nie zajmuje dużo czasu. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu, a zapewniam, że zagości w waszych domach na stałe :)
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 12
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 199
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 436
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 692
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 79
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 12
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 199
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 436
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 692
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, łyżkę cukru, masło, serek i śmietanę zagniatamy na ciasto. Dzielimy je na dwie części. Rozwałkowujemy pierwszą i wykładamy do blaszki na papier.
Na ciasto wykładamy po łyżeczce dżemu w równych odstępach ( w tym przypadku 12), a dżem otulamy ćwiartkami jabłek jak na zdjęciu poniżej. Posypujemy cukrem wymieszanym z przyprawą piernikową i przykrywamy drugą połówką rozwałkowanego ciasta.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.