Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szarlotka z dużymi kawałkami jabłek z Podlasia"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Składniki
Umyj, obierz i grubo pokrój jabłka, lekko podduś z dodatkiem cukru waniliowego, soku i skórki otartej z jednej cytryny (wcześniej sparzonej i wyszorowanej).
na ciasto zagnieć na placek, przełóż go do okrągłej formy, nakłuj widelcem, piecz w 100oC 15 min. Połącz kruszonki i ugnieć.
Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka, a na wierzchu rozłóż grube kawałki kruszonki, odrywając masę palcami. Piecz 15-20 min w 190oC, ustawiając piekarnik na grzanie tylko z góry.Źródło: Świat kobiety