Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szarlotka z dużymi kawałkami jabłek z Podlasia"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Umyj, obierz i grubo pokrój jabłka, lekko podduś z dodatkiem cukru waniliowego, soku i skórki otartej z jednej cytryny (wcześniej sparzonej i wyszorowanej).
na ciasto zagnieć na placek, przełóż go do okrągłej formy, nakłuj widelcem, piecz w 100oC 15 min. Połącz kruszonki i ugnieć.
Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka, a na wierzchu rozłóż grube kawałki kruszonki, odrywając masę palcami. Piecz 15-20 min w 190oC, ustawiając piekarnik na grzanie tylko z góry.Źródło: Świat kobiety