Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka z kokosem i migdałami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12366
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1397
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13259
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5555
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12366
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1397
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13259
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5555
Składniki
Mąki wsyp do misy. Dodaj proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, masło i zagnieć, aż powstanie kruszonka. Dodaj jajka i szybko połącz . Ciasto podziel na 2 części i wstaw do lodówki na godzinę.
Nagrzej piekarnik do 180°C. Blaszkę 20x30 cm wyłóż połową ciasta, ułóż pokrojone w plasterki jabłka w 3 długich rzędach, polej miodem, posyp cynamonem.
Rozwałkuj drugą część ciasta na papierze do pieczenia, podsypując mąką. Przenieś ciasto z papierem do formy, odwróć i przykryj nim jabłka, a papier zdejmij. Piecz 40-45 min.Źródło: Takie jest życie