Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka z kokosem i migdałami"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 421
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 165
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 421
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 165
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Mąki wsyp do misy. Dodaj proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, masło i zagnieć, aż powstanie kruszonka. Dodaj jajka i szybko połącz . Ciasto podziel na 2 części i wstaw do lodówki na godzinę.
Nagrzej piekarnik do 180°C. Blaszkę 20x30 cm wyłóż połową ciasta, ułóż pokrojone w plasterki jabłka w 3 długich rzędach, polej miodem, posyp cynamonem.
Rozwałkuj drugą część ciasta na papierze do pieczenia, podsypując mąką. Przenieś ciasto z papierem do formy, odwróć i przykryj nim jabłka, a papier zdejmij. Piecz 40-45 min.Źródło: Takie jest życie