Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1796
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 261
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 581
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1796
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 261
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 581
Składniki
Masło posiekać z mąka, rozkruszyć palcami. Dodać cukier puder, żółtka, śmietanę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto, podzielić na większą i mniejszą część, zawinąć w folię i schłodzić. Rodzynki opłukać, jabłka obrać, pokroić w plasterki, oprószyć cukrem i cynamonem, wymieszać z rodzynkami. Większą część ciasta rozwałkować na placek, wyłożyć nim dno i boki formy na tartę. Na cieście rozłożyć jabłka, przykryć kratką wykrojoną z pozostałego ciasta. Posmarować żółtkiem.
Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.