Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z malinami smakuje wybornie.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253420
Polecam.
Odsłon: 1457
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253420
Polecam.
Odsłon: 1457
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części i schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać, dodać jeden cukier waniliowy i rozgotować na wolnym ogniu. Jedną część ciasta rozwałkować w prostokąt o wymiarach 28x24 cm i wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy i nakłuć widelcem. Nałożyć wcześniej przygotowane jabłka,
a na nie odsączone z soku maliny i posypać cukrem waniliowym.
Przykryć drugą częścią ciasta. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Smakuje wybornie.