Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z malinami smakuje wybornie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1301
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1749
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 154
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 542
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1301
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1749
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 154
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 542
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części i schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać, dodać jeden cukier waniliowy i rozgotować na wolnym ogniu. Jedną część ciasta rozwałkować w prostokąt o wymiarach 28x24 cm i wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy i nakłuć widelcem. Nałożyć wcześniej przygotowane jabłka,
a na nie odsączone z soku maliny i posypać cukrem waniliowym.
Przykryć drugą częścią ciasta. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Smakuje wybornie.