Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka z pianką i kruszonką"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
100 min • Porcja ok. 134 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 10-12 porcji
Mąkę siekam z margaryną, dodaję żółtka, cukier, proszek, sól i zagniatam ciasto. 1/3 wkładam do lodówki. Do reszty dodaję śmietany i zagniatam. Wylepiam blaszkę 35 x 24 cm. Nakłuwam i posypuję kakao. Chłodzę 30 minut.
Jabłka trę, posypuję cynamonem i skrapiam sokiem z cytryny. Białka ubijam z cukrem. Dodaję suchy kisiel.
Kładę jabłka na cieście, przykrywam pianą, na wierzch kruszę odłożone ciasto. Piekę 60 min w 180°C. Jeśli za szybko się rumieni, przykrywam folią. Posypuję cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie