Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna pyszna szarlotka :).Wzbogacona budyniową pianką i powidłami śliwkowymi.Pyszna lekka i znika bardzo szybko
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 48
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 349
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 73
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 185
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 48
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 349
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 73
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 185
Składniki
Formę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Składniki na ciasto wsypujemy do miski i wyrabiamy gładkie ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na 1/3 i 2/3.Mniejszą część zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Większą część wałkujemy i wykładamy na naszą formę do ciasta.Cisto w foremce smarujemy powidłami. Czas na masę jabłkową.Starte jabłka wkładamy do garnka,dodajemy cukier waniliowy,cukier,cynamon i skrapiamy sokiem z cytryny.Prażymy te jabłka ok.10-15 min.często mieszając bo mogą się przypalić :).Pod koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy aby się galaretka rozpuściła.Masę wykładamy na ciasto wyrównujemy i posypujemy bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno,dodajemy budyń i cukier i miksujemy na gładką masę.Pianę wykładamy na masę jabłkową a na górę trzemy ciasto które leżakowało w zamrażarce :). Ciasto pieczemy ok.40 min. na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 170C.Po wystudzeniu można jeszcze posypać cukrem pudrem.Ja nie zdążyłam :D.