Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka z różaną konfiturą"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1092
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1092
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj resztę składników, zagnieć. Ciasto podziel na pół. Jedną część włóż do zamrażalnika, drugą wyłóż na blaszkę (24 na 36 cm), posyp kaszą manną. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Wyłóż na ciasto, posmaruj konfiturą.
Piana: białka ubij, dodając cukier, a na końcu wsypując budyń. Pianę rozsmaruj na owocach. Na wierzch zetrzyj schłodzone ciasto. Piecz 50 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie